utorak, 1. siječnja 2013.

Pinata

Evo samo da kažem, ni ja do prije nekoliko dana nisam znala što je to pinata. Odmah u početku da objasnim pinata je tradicionalna meksička igra. Uglavnom je za djecu, ali nije slučajnost vidjeti da je igraju i odrasli. Izrađena je od papira, a unutar se nalazi mnogo slatkiša. Pinata se uglavnom igra na dječjim rođendanima ili na tradicionalnim okupljanjima.

Kako se igra?

Djeca se poslažu u red, djetetu svežete povez oko očija i zavrtite ga oko svoje osi. Zatim mu date palicu i dijete pokušava pogoditi pinatu. Svatko ima pravo 3 puta probati pogoditi pinatu. Kad se pinata razbije iz nje ispadnu slatkiši. Tad sva djeca kreću u lov na slatkiše, trude se sakupit ih što više. Kad se svi slatkiši pokupe onaj tko ih ima najviše je pobjednik.

Ova igra je vrlo zabavna i vesela, sva djeca će biti sretna i vesela jer su i oni nešto skupili slatkiša i sudjelovali u igri. Definitivno je za dječje rođendane.


Kako se bliži sestrin rođendan odlučila sam je iznenaditi i napraviti pinatu, u nastavku je slika koju sam pronašla na internetu, vrlo je lagana za napraviti i obojati. 






Puno pozdrava od Zizzy :*













Nema komentara:

Objavi komentar